GeoWeb Gebruikersdag

DINSDAG 9 FEBRUARI 2021, ONLINE

GEOWEB

MODULES

ROAD AHEAD

ONDERWERPEN

DINSDAG 9 FEBRUARI 2021

09.00 - 13.00 UUR

WANNEER

WAAR

ONLINE

GeoWeb Gebruikersdag

Aan de slag met de modules


De nieuwe GeoWeb modules geven de flexibiliteit die nodig is voor complexe ruimtelijke vraagstukken. Tijdens de GeoWeb Gebruikersdag op dinsdag 9 februari 2021 ontdekken we de mogelijkheden van de nieuwe modules, hoe u deze toe kunt passen bij uw werkzaamheden en vertellen diverse organisaties hoe zij de nieuwe modules inzetten. Bent u klaar om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan met de nieuwe GeoWeb modules? Meld u nu aan!

PROGRAMMA

Het programma van de GeoWeb Gebruikersdag ziet er als volgt uit:

Opening en Ontwikkelingen: waar staan we nu?

Tijdens de opening heet Marcel Steenis (Sweco) u welkom op de Gebruikersdag en vertelt iets meer over het thema van dit jaar. Welke ontwikkelingen kunt u de komende tijd verwachten? René Colijn (Esri Nederland) en Marcel Steenis (Sweco) vertellen u in deze presentatie meer over de GeoWeb modules en de GeoWeb Roadmap.

René Colijn (Esri Nederland) en Marcel Steenis (Sweco)

9.00 - 10.00 uur

Programma - deel I

Klantcase - Distributietool: app voor storings- en onderhoudprocessen bij twee drinkwaterbedrijven

WMD Drinkwater en Waterbedrijf Groningen maken gebruik van de ‘Distributietool’, een GeoWeb-applicatie die bestaat uit een viewer voor kantoor en een viewer voor de monteurs, waarbij de nieuwste technieken worden gebruikt. Alle GeoWeb modules worden ingezet. Middels een Smart Link wordt naadloos geschakeld tussen de module Mobile en andere applicaties.

Robert Jan Dijkhuizen (WMD Drinkwater) en Gusta Hofstee (Waterbedrijf Groningen)

Deep dive - Werkprocessen gemakkelijk automatiseren met de module Mobile en Workflow

In deze sessie gaan we dieper in op de nieuwe module Mobile en kunt u na afloop zelf aan de slag. Er is aandacht voor de look-and-feel, combinatie met de GeoWeb module Workflow en andere tips & tricks.

Erik Kuipers (Esri Nederland) en Kees Baake (Sweco)

10.00 - 10.30 uur

Pauze en netwerkcarrousel

10.30 - 12.00 uur

Programma - deel II

Klantcase - FlowTraffic: GeoWeb als verbindend platform voor afvalwaterprognoses

FlowTraffic is een interactieve GeoWeb-applicatie om op een snelle en inzichtelijke wijze de knelpunten in de afvalwaterketen te detecteren voor verschillende toekomstscenario’s. FlowTraffic is gekoppeld met open data en Wanda, hydraulische rekensoftware van Deltares.

John Driessen en Nino de Maat (Sweco)

Deep dive - GeoWeb Viewer : wat is nieuw?

Ontdek de nieuwste mogelijkheden van de nieuwe Viewer. In deze sessie gaan we zowel in op de migratie van de HTML5-Viewer als 3D en flexibiliteit van de lay-out.

Marina Bösche (Esri Nederland) en Yannick Mijnheer (Sweco)

Road ahead

Drew Millen (VertiGIS North America Ltd.)

Wrap-up en quiz

Albert van Kempen (Sweco) en René Colijn (Esri Nederland)

12.00 - 13.00 uur

Inloopspreekuur

9.00 - 9.15 uur

9.15 - 9.35 uur

9.40 - 10.00 uur

10.30 - 10.50 uur

10.55 - 11.15 uur

11.15 - 11.30 uur

11.30 - 12.00 uur

Stel vragen aan de GeoWeb-experts

SPREKERS

John Doe

ACME INC

Avenir Next Lighter met puntgrootte 16, regelafstand 1.5 en kleur is #343434. Donec scelerisque in diam et accumsan. Aliquam in sodales arcu, at elementum mi.

GEOVILLE INTERNATIONAL

Jane Doe

Avenir Next Lighter met puntgrootte 16, regelafstand 1.5 en kleur is #343434. Donec scelerisque in diam et accumsan. Aliquam in sodales arcu, at elementum mi.

PRAKTISCH

Wanneer?

dinsdag 9 februari 2021

9.00 - 13.00 uur

online

Waar?

Meteen inschrijven

Webinar GeoWeb Viewer

Blijf op de hoogte van nieuwe mogelijkheden voor beheerders en gebruikers. Weet wat u in de nabije toekomst kunt verwachten en hoe de ontwikkelingen zich verhouden tot de HTML5-viewer en manager. In dit webinar gaan we dieper in op deze ontwikkelingen aan de hand van toegepaste voorbeelden en interessante demo's.


Bekijk het webinar

GeoWeb 5.6 beschikbaar

Blog: webservices

MEER INFO

Op de GeoWeb Gebruikersdag 2020 is hij al aangekondigd en getoond, vanaf nu kunt u zelf aan de slag want GeoWeb 5.6 is beschikbaar! De update bevat verbeteringen door het complete product heen, van de HTML5-viewer tot de toevoeging van een nieuwe module. Hieronder een greep uit de nieuwe mogelijkheden.Lees het artikel

Veel Geoweb-gebruikers publiceren webservices op de klassieke manier voor het gebruik in GeoWeb. Echter, de technologie is veranderd waardoor er nieuwe mogelijkheden en nieuwe publicatie-methoden beschikbaar zijn via ArcGIS Pro en ArcGIS Enterprise. Lees welke mogelijkheden er naast de klassieke manier zijn toegevoegd de afgelopen jaren.


Lees het blog

GeoWeb Gebruikersdag

Meteen inschrijven

Disclaimer

Privacybeleid

Contact